Termeni de utilizare

Termenii generali de utilizare ai acestui website sunt în concordanță cu Legea Protecției Consumatorilor și cu codul internațional pentru comerțul online. Toți utilizatorii website-ului (clienți și alți utilizatori) agreează la termenii și condițiile prezentate în acest document. Orice utilizator al website-ului este în mod automat considerat a fi informat cu privire la cele prezentate și trebuie să se conformeze cu acestea. Tot conținutul website-ului este protejat de drepturile de autor iar copierea, distribuirea, listarea, publicarea sau orice altă utilizare neautorizată sunt strict interzise.

CONFIDENȚIALITATE ȘI SIGURANȚĂ

Toate datele colectate sunt proprietatea Meridian Srl și nu vor fi dezvăluite unei terțe părți în afara serviciului de livrare/oficiului poștal ce necesită aceste informații pentru a efectua livrarea produselor achiziționate. Datele colectate vor fi utilizate pentru notificarea despre produse noi dacă utilizatorul acceptă acest lucru. Ne rezervăm dreptul de a divulga orice informație dacă acest lucru va fi cerut de către autorități, dacă este în interesul nostru să ne apărăm drepturile, dacă este solicitat de o hotărâre, mandat al unei instanțe, sau dacă informațiile fac parte dintr-o investigație.

Noi folosim cele mai noi și înalte standarde din industrie pentru siguranță, colectarea informațiilor și transferul acestora. Encriptăm toate informațiile importante prin folosirea de SSL. Website-ul folosește fișiere de tip Cookie ce sunt fișiere text, de dimensiuni mici, ce stochează informații pe terminalul tău, dar care nu cauzează stricăciuni și nu îl infectează cu viruși.

Nu putem fi răspunzători pentru nici o pierdere a componentelor hardware, din moment ce utilizarea website-ului este complet voluntară și se face pe propriul risc al utilizatorului. De asemenea, nu putem fi răspunzători pentru conținutul și erorile website-urilor externe. Furnizorul nostru de găzduire web colectează informații în mod automat despre adresa IP, tipul browser-ului, Sistemul de Operare, durata vizitelor și altele asemenea.

Aceste informații sunt folosite în mod exclusiv pentru scopuri statistice și nu sunt în nici un mod conectate cu alte informații personale. Pentru securitatea datelor personale, utilizatorul însuși este responsabil. Ne rezervăm dreptul de a modifica acești termeni oricând. Modificările vor fi afișate pe website și te încurajăm să le verifici în mod constant.

ACHIZIȚIA ONLINE

Orice achiziție online este efectuată atunci când produsele au fost livrate sau atunci când este trimisă o scrisoare cu informațiile livrării. Email-ul generat automat cu factura nu este considerat ca o încheiere a achiziției. Ne străduim să păstrăm un stoc de cât mai multe produse posibil iar perioada de livrare cât mai mică, cu scopul de a menține în permanență satisfacția clienților. Cu toate acestea, noi nu putem garanta disponibilitatea tuturor produselor în limitele perioadei de livrare promise, deoarece nu putem deține controlul asupra producției și al distribuției.

După ce un produs a fost achiziționat pe platforma online, clientul poate modifica comanda, dar numai înainte de expedierea produsului și numai dacă clientul alege comandarea unui produs cu un preț mai mare. După ce comanda a fost livrată, clientul nu o mai poate anula.

PREȚURI

Datorită condițiilor rapid schimbătoare din mediul de afaceri, prețurile nu au o anumită durată fixă și pot fi schimbate în orice moment. Toate prețurile includ TVA și devin valide după ce vânzătorul le confirmă.

Deși noi reînnoim lista de prețuri pe website în fiecare zi, anumite erori pot apărea. În acest caz, clientul va fi contactat cu noile informații și va avea posibilitatea de a anula comanda. Cu toate acestea, noi îi vom oferi o opțiune secundară bună, pentru a-și modifica comanda cu un produs satisfăcător.

PROMOȚII

Magazinul online oferă adițional reduceri și alte oferte speciale care reduc prețurile produselor (denumite în continuare promoții). Fiecare promoție este valabilă pentru o anumită perioadă de timp (limitată). Prețul redus se aplică la achizițiile efectuate în perioada promoției. Reducerile și alte oferte speciale nu sunt, în general, cumulative. Promoțiile nu se aplică produselor din categoria outlet/lichidare de stoc.

PLATA

Acceptăm plata produselor în mediul online, prin diferite metode: Paypal, Klarna, SEPA, Visa, MasterCard, American Express, Discover, JCB, și Diner’s Club sau în diferite regiuni Plata la Livrare. Toate produsele rămân proprietatea Meridian Srl până când plata integrală a fost efectuată.

ACHIZIȚIE

Achiziționarea unui produs are loc în patru etape. Acestea sunt următoarele:

  • Plasarea comenzii: Clientul completează formularul de comandă cu datele sale de livrare.
  • Metoda de plată: aici clientul alege metoda de plată.
  • Confirmarea comenzii: Clientul va primi un e-mail de confirmare.
  • Pachetul va fi expediat în termen de 24 de ore.

RETURNĂRI

Returnarea articolelor este posibilă în anumite condiții. Fiecare client are dreptul de a returna un articol (articole) fără niciun motiv întemeiat în termen de 14 zile de la primirea articolului (articolelor) și are dreptul la o rambursare integrală. Se consideră că clientul a returnat produsele la timp, în cazul în care coletul a fost expediat înainte de expirarea perioadei de 14 zile prevăzute pentru returnare. Clientul trebuie să ne trimită un e-mail pentru a ne informa cu privire la returnare. Toate cheltuielile de transport pentru retur sunt acoperite de către client.

Clientul are dreptul la rambursarea integrală a banilor dacă articolul (articolele) returnat(e) este (sunt) intact(e), în ambalajul original și cu toate accesoriile prevăzute incluse, cum ar fi manualele de instrucțiuni, ghidurile de utilizare etc. În cazul în care articolul este deteriorat, lipsesc accesorii, lipsesc manuale sau dacă articolul a fost purtat, Meridian Srl are dreptul să refuze total sau parțial rambursarea prețului de achiziție. Îi sfătuim pe clienții noștri să asigure pachetul atunci când îl returnează și să împacheteze articolele cât mai atent posibil.

Rambursarea se efectuează în termen de cel mult 14 zile de la primirea articolului (articolelor). Suma va fi rambursată în contul bancar al clientului. În cazul plății în avans, suma va fi returnată prin metoda de plată care a fost utilizată pentru achiziție. Nu returnăm în numerar.

ANULAREA COMENZII

Clientul poate anula comanda în termen de 2 ore de la înregistrarea acesteia prin Telefon sau E-mail. Mesajul TREBUIE să includă următoarele informații:

Subiect: Anulare comandă

Mesaj:

Nume produs

Numele și prenumele clientului

Adresa clientului

COLETELE NELIVRATE

Clientul trebuie să accepte pachetul și să plătească pentru acesta în concordanță cu Codul Obligatoriu. în cazul în care clientul nu acceptă coletul care a fost trimis cu Plata la Livrare iar acel colet este trimis înapoi la adresa companiei, după așteptarea preluării la oficiul poștal sau orice alt depozit de colete și când termenul de ridicare de 15 zile a expirat, contractul NU poate fi considerat reziliat. Contractul produce încă efecte iar neacceptarea coletului reprezintă retragerea neanunțată a clientului din acesta.

Atunci când clientul nu acceptă coletul , acesta cauzează pierderi financiare companiei și este, în consecință, obligat să plătească pentru costurile expedierii, costurile administrative și costurile expedierii înapoi la adresa companiei. Pentru aceste costuri va fi emisă o factură, pentru renunțarea la contract. În cazul în care factura nu este plătită, cazul este înaintat spre soluționare unei companii externe. În cazul comenzilor frauduloase, adresa IP va fi trimisă pentru procesare ca abuz.

Taxele de nepreluare se ridică la 125 LEI fără TVA și includ costurile administrative, ambalarea, expedierea și returnarea la companie.

GARANȚIE

Perioada de garanție a produselor este definită de către producător, dar niciodată mai mică de 2 ani. Toate produsele din magazinul online dețin o garanție validă de la producător. Perioada de garanție începe cu ziua achiziționării și poate fi dovedită cu o copie a facturii originale și cu certificatul de garanție. De obicei esta mai rapidă servisarea sau înlocuirea produsului la un service autorizat; cu toate acestea, noi oferim suport pentru clienți pentru toate situațiile formale cu privire la garanție.

Toți termenii și condițiile producătorului trebuie îndeplinite atunci când solicitați reparația sau înlocuirea produsului. Pentru aplicarea garanției te rugăm să ne contactezi prin răspunsul la e-mail-ul de confirmare.

Email-ul trebuie să conțină următoarele informații: produsul (numărul serial dacă deține), descrierea defectului, data achiziționării din magazinul online, numărul facturii și adresa. Vom încerca să te ajutăm pe cât posibil pentru a înainta cererea de garanție.

Garanția nu se aplică în caz de:

  • Deteriorare fizică;
  • Uzură datorată folosirii;
  • Erorile cauzate de folosirea incorectă, inadecvată și neglijentă a produsului.

LIVRAREA

Livrarea este efectuată de Fan Courier. Încercăm să menținem timpul de livrare cât mai scurt cu putință pentru toate produsele achiziționate din stoc, pe care le expediem în termen de 24 de ore de la comanda online. Termenele de livrare nu depășesc 15 zile decât dacă dorește clientul.

Costurile transportului sunt incluse la momentul confirmării comenzii și sunt bazate pe metoda de expediere, si adresa alese de către client. Atunci când trimitem în afara spațiului EU, nu ne facem responsabili pentru nicio taxă vamală a țării clientului.

Clientul poate alege între livrarea la o adresă sau livrarea la un locker Fanbox.

DETERIORĂRI LA LIVRARE

În cazul în care ai primit un produs ce a fost deteriorat în timpul transportului, te rugăm să ne contactezi prin răspunsul la email-ul de confirmare a comenzii și să ne descrii problema. Solicităm să faci câteva fotografii la produs în ambalajul original pentru a putea lua măsurile potrivite împotriva companiei de transport.

Am fi, de asemenea, foarte recunoscători dacă ai putea nota ora livrării și numele complet al curierului. Toate aceste informații ne vor fi foarte folositoare pentru acoperirea pagubelor.

ASUMAREA DE RISC

Prin achiziționarea unui produs vândut pe website-ul nostru (proprietate a Meridian Srl) cumpărătorul își asumă responsabilitatea de a se interesa și de a se conforma cu toate legile federale, statale, locale sau internaționale aplicabile cu legătură la posesia, purtarea, transferul, transportul și uzul oricărui produs de pe website. Cumpărătorul agreează în mod expres să despăgubească și să nu tragă la răspundere Meridian Srl pentru orice cerere legală rezultată direct sau indirect din achiziționarea, deținerea, transportul, sau utilizarea vreunui produs cu violarea legilor federale, statale, sau locale.

Meridian Srl își rezervă dreptul de a schimba, modifica produse, materiale, măsurători, specificații tehnice, prețuri și disponibilitate.

COMUNICARE

Furnizorul va intra în contact cu utilizatorul prin mijloace de telecomunicare, dar numai dacă utilizatorul nu refuză în mod explicit. Mesajele electronice de reclamă și SMS-urile vor fi marcate în mod clar ca reclame. Expeditorul va fi prezentat în mod clar și evident iar ofertele speciale, promoțiile și alte tehnici de marketing vor fi, de asemenea, marcate corespunzător. Informațiile cu privire la procedura de participare vor fi expuse în mod clar.

În fiecare mesaj de reclamă va exista opțiunea renunțării la permisiunea de a primi astfel de mesaje de reclamă, cu explicații referitoare la procedură. Decizia de a nu permite astfel de mesaje va fi respectată de către furnizor.

E-ȘTIRI

Atunci cânt te abonezi la E-știri, accepți să fii informat periodic despre noutățile de pe website, noi servicii și promoții speciale. Furnizorul își ia angajamentul că nu va abuza sau remite adresa de e-mail a utilizatorului. Utilizatorul poate oricând să renunțe la abonament.

Conținutul website-urilor Meridian Srl, incluzând informații, descrieri de produse, elemente grafice, tehnologie, imagini ale produselor sau alte elemente prezente sunt proprietatea Meridian Srl și sunt protejate de Legea Drepturilor de Autor și alte legi și reguli de copyright, și nu pot fi reproduse sau utilizate fără permisiunea scrisă a Meridian Srl Nerespectarea acestor reguli va atrage răspunderea penală.

REZOLVAREA DISPUTELOR

Vom încerca să rezolvăm orice dispută prin înțelegere amiabilă, în așa fel încât clientul să trimită o plângere pe adresa de e-mail, iar compania să decidă asupra acesteia în termen de 6 zile lucrătoare. În cazul în care clientul nu poate rezolva disputa prin înțelegere amiabilă, părțile pot iniția procedurile judiciare. Noi nu recunoaștem nici un alt contractor cu privire la înțelegerile extrajudiciare pentru disputele cu clienții.

LEGEA APLICABILĂ – JURISDICȚIA. SESIZĂRI ȘI RECLAMAȚII. SOLUȚIONAREA ALTERNATIVĂ A LITIGIILOR (SAL/SOL)

19.1. Prezentul document este supus legii române. În cazul unor eventuale litigii apărute între Vânzător și Utilizatori / Cumpărători se va încerca întâi soluționarea pe cale amiabilă a acestora. Prezentul capitol și procedura de mai jos reprezintă o dovadă a disponibilității Vânzătorului de a soluționa rapid, eficient, amiabil, alternativ, extrajudiciar, sesizările/reclamațiile/litigiile în care este parte, utilizând toate mecanismele și măsurile legale aplicabile în România.

19.2. Astfel, pentru sesizări sau reclamații legate de Bunul și/sau Serviciul achiziționat, Cumpărătorii au la dispoziție oricând posibilitatea transmiterii respectivei reclamații prin formularul de contact disponibil în cadrul Site-ului: http://info.emag.ro/reclamatii-sesizari. Termenul maxim de soluționare a reclamațiilor sau a sesizărilor de către Vânzător este de 30 de zile calendaristice de la data primirii acestora.

În cazul în care Cumpărătorii: Nu primesc un răspuns de la Vânzător la expirarea celor 30 de zile; sau primesc un răspuns de la Vânzător peste acest termen; sau sunt nemulțumiți de modul în care a fost gestionată sesizarea/reclamația de către Vânzător; aceștia pot apela la procedurile alternative de soluționare (SAL/SOL) prezentate mai jos și ulterior la instanțele de judecată competente conform art. 19.7 din prezentul document. 19.3. SAL reprezintă un mecanism alternativ sistemului judiciar, prin care consumatorilor li este oferită posibilitatea de soluționare a litigiilor potențiale, atunci când aceștia se confruntă cu o problemă legată de achiziționarea unui Bun și/sau unui Serviciu. Astfel, sesizările sau reclamațiile împotriva comercianților vor fi prezentate voluntar de către consumatori, urmând a fi soluționate într-un mod independent, imparțial, transparent, rapid și echitabil. Accesarea acestei modalități alternative de soluționare poate fi realizată atât online conform punctului 19.5 de mai jos, cât și prin metodele clasice, pe suport de hârtie sau pe alt tip de suport durabil conform punctului 19.4. de mai jos.

19.4. În vederea soluționării alternative a litigiilor, sesizarea sau reclamația Cumpărătorului poate fi depusă în scris direct la Direcția de Soluționare Alternativă a Litigiilor a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor la următoarele date de contact: adresa: București, Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, cod poștal 011865, tel: 021.307.67.69; fax: 021.314.34.62, e-mail: dsal@anpc.ro. Direcția Alternativă de Soluționare a Litigiilor a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor este competentă să soluționeze alternativ litigiile naționale și transfrontaliere care decurg din contractele de vânzare sau contractele de prestare a serviciilor încheiate cu un comerciant care își desfășoară activitatea în România și este inclus în lista entităților SAL la nivel european, disponibilă la următorul link: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.adr.show2”. Pentru și mai multe detalii, Cumpărătorii pot accesa link-ul afișat pe site în secțiunea ANPC – SAL.

19.5. Având în vedere dispozițiile Regulamentului (UE) nr. 524/2013 privind soluționarea online a litigiilor în materie de consum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE, Utilizatorul/Cumpărătorul are posibilitatea de a opta pentru soluționarea pe cale extrajudiciară a eventualelor litigii, și prin utilizarea platformei europene de soluționare online a litigiilor (platforma SOL), instrument digital creat de Comisia Europeana pentru a facilita soluționarea independentă, imparțiala, transparentă, eficace, rapidă și echitabilă, pe cale extrajudiciară, a litigiilor care privesc obligațiile contractuale rezultate din contractele de vânzare sau de prestare de servicii online încheiate între un consumator care își are reședința în Uniunea Europeana și un comerciant cu sediul în Uniunea Europeana. În acest sens, poate fi accesat link-ul prezent în secțiunea: Soluționarea Online a litigiilor.

19.6. SAL si SOL nu reprezintă doua mecanisme diferite pentru soluționarea eventualelor sesizări/reclamații. Cumpărătorul înțelege că soluționarea alternativă a litigiilor și soluționarea online a litigiilor subzistă ca un singur mecanism, reprezentând unul și același instrument definit print-o singură identitate de scop, obiectiv și finalitate. Cumpărătorul înțelege că distincția dintre SAL și respectiv SOL este reprezentată de modalitatea de accesare / formatul inițial al respectivei sesizări/reclamații, astfel încât în cazul SAL forma de adresare a consumatorului este una de tip clasic, în scris (pe e-mail, pe cale poștală) pe când în cazul SOL, consumatorul optează pentru completarea unui formular existent pe o platforma digitală, exclusiv online.

19.7. În cazul în care soluționarea amiabilă ori alternativă a sesizărilor/reclamațiilor/litigiilor nu va fi posibilă, ori nu se va ajunge la un consens mutual, acestea vor fi soluționate de către instanțele judecătorești române competente din Municipiul București.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei